Sajjad
ناظر سايت


عضو شده در: 17 دی 1384
پست: 6095
محل سکونت: اهواز 
امتیاز: 3245 دادن امتیاز [وضعيت كاربر:آفلاین]
|
تاریخ: دوشنبه 16 مرداد 1385 - 04:54 عنوان: طرز تهیه آبگوشت بادنجان ( به زبان انگلیسی) |
|
|
Aab-goosht-e Baadenjaan
Ingredients: (2 servings)
· leg or shoulder of lamb or beef, 200 grams
· split peas, 50 grams
· small eggplants, 2
· medium onions, 3
· medium potatoes, 2
· tomato paste, 2 spoons
· cooking oil
· salt
· black pepper
· turmeric, 1 teaspoon
Directions:
Peel and thinly slice onions. Fry in oil until slightly golden. Wash split peas and fry slightly with onions. Cut meat into small pieces, add to onions and split peas, and fry over medium heat until colour changes. Add salt, black pepper, and turmeric. Follow with six glasses of hot water and cook over low heat for about 30 minutes. The pot should be covered with a tight lid so that little steam escapes during cooking.
Peel eggplants and cut perpendicular to their major axis to a thickness of 1 cm. Add a bit of salt and fry in oil over medium heat on both sides until colour changes. Wash and peel potatoes. Add eggplants, potatoes, and tomato paste. Cook over low heat with the pot again tightly covered for another 30 minutes. If necessary, add more hot water during cooking.
When cooked, pour the juice into another container. With the back of a fork or spoon, fully crush the ingredients and mix well. Serve both the ingredients and the juice separately with Iranian, middle-eastern, or pita bread. Rice is not served with aab-goosht. When eating, cut bread into small pieces and briefly soak in the juice or form morsels by wrapping a small piece of bread around some of the food.
آبگوشت بادنجان
مواد لا زم ( برای 2 نفر)
گوشت ماهیچه با استخوان 200 گرم
لپه 50 گرم
بادنجان کوچک 2 عدد
پیاز متوسط 3 عدد
سیب زمینی متوسط 2 عدد
رب گوجه فرنگی 2 قاشق
روغن
نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
زرد چوبه 1 قاشق مربا خوری
طرز تهیه:
گوشت را با 2 تا 3 عدد پیاز خرد کرده و 5 تا 2 لیوان آب با حرارت ملا یم می گذاریم نیم پز شود بعد لپه را می شوییم و اضافه می نماییم تا لپه و گوشت کاﻤﻸ بپزند بادنجانها را پوست می کنیم حلقه حلقه می بریم کمی نمک میزنیم وبا روغن در حرارت ملا یم سرخ می کنیم و سیب زمینی را پوست می کنیم وبا غوره و بادنجان داخل گوشت می ریزیم سیب زمینی که پخته شد رب گوجه فرنگی و باندازه کافی نمک و کمی ادویه در آبگوشت می ریزیم و بعد از چند جوش آبگوشت را درظرف میکشیم بدیهی است که اگر گوشت با مقدار آب فوق نپخت مقداری آب اضافه می نماییم. _________________
آخرين پستهاي انجمن
<< قوانين و شرايط استفاده از انجمنها >>
<< لطفا سعي کنيد به انجمنهاي مشابه اينجا نريد >>
<< روش ديدن نامه هاي جديد >>
<< کد آخرين ارسالهاي انجمنهاي تخصصي سايت سجاد >> |
|